2010-10-31
14:02:10

follow me on bloglovin

bloglovin

2010-10-31
13:43:28

31/10

Jag har en tendens att glömma bort saker och ting. Och det jag glömde nu var bloggen! Dumt gjort av mig men jag ska bättra mig.
Var ute igår och jag sminkade min tjejkompis Emma liknande de som jag gjort som halloween tips. Tyvärr glömde vi bort att fotografera det, men det finns fest bilder som jag kan ta och försöka visa.

Idag ska det bli en förbättring, nu ska jag på bio så vi hörs efter den!

Kram från M
2010-10-29
20:25:11

29/10

Hallå allihopa, ber om ursäkt för dålig uppdatering men idag har jag haft fullt upp hela dagen! Men bättrar mig imorgon eller kanske till och med ikväll eftersom det blir en hemma kväll.

Ser att jag har fått några läsare och jag tycker det är jättekul ska ni veta! Forsätt så, så fortsätter jag lägga in nya tips och trix!

Kram från M
2010-10-28
18:28:47

a proposal for Halloween

Här kommer ett tips på sminkning och hår till Halloween. (Och jaa det är jag som gjort detta själv!)



Kram från M

2010-10-28
09:57:46

brown is a dark eye shadow, but i like it!

Igår gjorde jag denna sminkning, blev faktiskt ändå väldigt nöjd med den. Den ser ju också mörkare ut i verkligheten än vad den gör på kort. Men det blev riktigt snyggt ändå!


Använde lite kajal på ovansidan av fransarna och även på insidan





Kram från M

2010-10-27
17:58:50

my pretend aunt

Ja precis som ni läste, min låtsas moster som är 15 år var hos  mig för någon dag sen.. Vi hade ganska tråkigt och hon frågade om jag kunde sminka henne och ja, självklart kunde jag det. Emma som hon heter valde själv färger.
Efter sminkningen så ville hon att jag även skulle klippa hennes toppar och ja det kunde jag också, men hennes hår var såpass risigt att efter klippningen bestämde jag mig för att tvätta hennes hår i silver shampoo och en massa inpackning. Håret hade knappt någon glans och det kunde till och med stå upp om du drog det rakt ut. Efter denna "kur" hon fick av mig, glänset hennes hår och det vart lätt kammat osv.
(jag klippte även lugg på henne)


Före (inte världens bästa, men jag glömde fotografera innan)






Efter (man ser lite skillnad iallafall!)








Kram från M

2010-10-27
17:48:01

good products for blemished skin

När det gäller oren och fet hud så har jag några produkter att rekomendera faktiskt. Dessa har jag själv provat och det har fungerat riktigt bra faktiskt.

Vi börjar med det dyraste alternativet och där har vi:

Cliniques egna tre stegs serie som innehåller en rengöringskräm, ansikts vatten och en återfuktande kräm.
Detta är tyvärr den dyrare varianten men också den som fungerat bäst. Ett tag hade jag själv massor med finnar och pormaskar, jag vet inte vad. Men denna fungerade bäst.
Ansiktsvattnet kan svida lite men det är värt besväret det kan jag lova. Denna hittar du i Åhlens butiker och på Kicks.


Sen har vi då Vichy Normaderm. Den är lite billigare och den finns att köpa på apoteket och är ungefär en hundring billigare än den andra. Nackdelen med denna produkt är att du helst ska ha alla produkter inom orenheter, eftersom det är då den fungerar som bäst. Jag gillar däremot deras dagkräm, den gör huden matt precis så som jag vill ha det. Och den är väl värt priset!





Och sist men såklart inte sämst har vi Neutrogena Visbly Clear. Den är helt okej faktiskt men samma med den är att man ska helst ha alla prodkterna för att få bästa resultat. Deras scrub är helt fantastisk för den får bort alla orenheter och det känns som huden blivit lite återfuktad efter att du tvättat av den, vilket jag gillar. Ansiktsvattnet svider lite det här också men det hjälper på denna blemmor.



Kram från M

2010-10-27
12:05:19

cut, makeup or eyebrow pill?

Det är såhär, det som jag visar upp i denna blogg har jag gjort själv. Har ingen utbildning så kan aldrig garantera något!
Men är det så att du vill att jag ska utföra detta på dig (klippa, sminka, plocka ögonbryn osv.) hör av dig till mig på [email protected]. Så kan vi bestämma tid och plats!

Klippning: 100:-
Sminkning: 50:-
Ögonbryn: 50:-

Mer bilder och tips kommer inom en kort tid!



Kram från M

2010-10-25
23:32:06

skin types

ORSAKER TILL OLIKA HUDTYPER

Ärftligt: Det som oftast är ärftligt är torr eller fet hy. Hudens tjocklek oh porernas storlek.

Hormoner: Könshormonerna utvecklas i tonåren och huden blir fetare och oftast pormaskar och akne kan börja komma. När du kommit förbi tonåren blir huden normal och ju äldre du blir sen ju torrare blir din hy.

Klimat & miljö: Temperatursskillnaden från den kalla utomhustemperaturen till den lite mer varma inomhustemperaturen är väldigt ansträngande för din hy. Solen gör huden mer uttorkad, rynkig och för tidigt åldrad. Och i vissa fall kan det till och med utvecklas till hudcancer. Friskluft, bra sömn och motion gör en positiv påverkan på din hy och även hälsan.

Allmän hudvård: För lite eller dålig hudvård påverkar huden också.

Sjukdomar: Av olika sjukdomar påverkas huden och även vid medicinering.

Matsmältning & föda: En bra kost är betydelsefull för din hy. Rubbningar och förstoppningar har en stor påverkan på huden. Dricker du mycket vatten så får din hy bra med fukt.

Gifter: Nikotion, alkohol och droger gör att huden åldras för tidigt. Och påverkar även huden på andra vis, den andas fel osv.

Stress: Stress är något vi alla människor någon gång i sitt liv har, eller kanske till och med lever med att stressa. Stress påverkar även huden, även om man ibland inte kan tro det. Så stressar du mindre så får du en finare hy.



HUDTYPERNA

Normal hud: Huden är slät och elastisk, färgen är jämn och fin. Hudytan är matt. Talg- och svett körtlarna fungerar bra och hudens syra är normal.
Pormaskar kan komma men oftast runt näsvingarna.

Torr hud: Hudytan är torr, fnasig och blir sträv. Porerna är fina, nästan osynliga. Huden är tunn, spänd och känns stram. Talgproduktionen är låg och den försvinner med åren.
Syran är jämn, men tunn. Klimat och miljö har en stor påverkan på en torr hud och de kalla årstiderna är oftast dem jobbigaste.
Med dålig våd får den torra huden något som kallas för torrhetsrynkor och huden kan åldras i förtid.
En torr hud behöver fett. En smörjning med fukt räcker inte!

Fet hud: Huden utstrålar talg, vilket blir tillsammans med fett en syra. När talgkörtlarna producerar mer talg än vad som behövs så blir huden feet. Huden glänser och blir lätt oljig. Porerna är oftast öppnade i den större delen av ansiktet. Huden har pormaskar och med åren försvinner det mesta.
Huden påverkas av årstiderna, fritidssysselsättning och arbete. En fet hud reagerar på hur du är.
Det positiva med en fet hud är att rynkorna dyker upp sent. 
En grundlig porrengöring är en stor betydelse för en fet hud och gör det till en bra grund för vård.

Blandhud: Det vanligaste för bland hud är att t-zonen (panna, näsa och haka) har öppnade porer och stor talgproduktion medans kinderna oftast är torrare och sträva.
Blandhud är en vanlig hudtyp, den står närmare den feta hudtypen än den torra. Man behandlar den som fet hud.

Känslig hud: Nervspetsarna ligger nära hudytan och är oftast tunn. Det gör att huden reagerar väldigt lätt på stress, sjukdomar, värme, kyla, berörning, sol, låg luftfuktighet och vård med fel produkter.
Blodkärlen ligger nära hudytan och gör att den blir flammig vid minsta irritation eller med förändringar.
Behandlingen kan man göra hemma eller på salong och den ska vara mild. Använd aldrig för kraftig peeling och mask utan ta istället en lugnande mask.
Använd hög solskyddsfaktor under solen och tänk på att vara försiktig med din hud.

Fuktfattig hud: Den fuktfattiga huden har brist på vatten. Denna hud typ är ovanlig hos yngre personer men kan vara antingen torr eller fet. Denna hudtyp behöver fukt, både på insidan med hjälp av vatten och på utsidan med BRA fuktkrämer.
Denna hud kan även behöva en behandlig av både fukt och fett om den är torr och fuktfattig.



Var rädd om din hy, ta hand om den och tillför fukt på rätt sätt. Vet du inte hur du ska göra? Gå till en hudterapeut och fråga om råd.


Kram från M

2010-10-25
23:01:06

eyebrow

Många vet inte hur man ska göra för att få dem perfekta ögonbrynen, vissa bryr sig inte och andra är mer nogranna med hur dem ser ut. Men om du är helt vilse och inte vet vart du ska börja någonstans så rekomenderar jag denna youtube film. 


Titta på denna gudien, den är jättelätt att förstå och är riktigt bra gjord.



Kram från M

2010-10-22
16:53:08

looking natural

Efter klippningen sminkade jag Malin också. Malin valde färger och jag sminkade, det blev riktigt fint men naturligt på samma gång. Vilket var bra eftersom att jag klippt av en bit av hennes hår.

Den översta bilden fick lite mer blixt vilket gjorde så att hon såg blek ut..
  




Kramar från M

2010-10-22
16:37:00

from long to short

Hallå där!
Det här blir det första inlägget (om man inte räknar det innan, vilket jag inte gör) iallafall i detta inlägg tänkte jag visa hur det blev när jag klippte av Malins hår. Hon hade hittat en bild och jag försökte följa den så mycket jag kunde. Och som ni ser på bilden nedan har hon självlockar, vilket gjorde att jag blev tvugen att klippa henne i torrt hår. Men det gjorde jag även för att jag skulle se resultatet direkt. Självklart plattade jag håret innan! Och detta var även första gången jag klipper en sån här frisyr. Men det blev riktigt bra och hon blev även nöjd och det känner jag är huvudsaken.  (tyvärr blev det bara två bilder bakifrån, men ska föröska ta en när jag träffar henne nästa gång.) 

Före



Efter



Det var denna bild jag försökte utgå ifrån, det blev ju inte exakt så eftersom hon har ganska fluffigt hår och det är inte heller så jätte tunt, utan det är ganska tjockt. Men jag gjorde mitt bästa och tunnade även ut det ganska mycket.


Hoppas ni gillar detta!
Kramar från M

2010-10-20
00:02:40

20/10

Välkomna till SkinHairNails!

Jag startade denna blogg för att mina vänner tyckte det. Dem tyckte att jag skulle visa upp det jag gör för dem. Och det jag gör är precis de som denna blogg heter. Jag håller på och fixar deras hud, sminkar och fräschar upp dem. Jag klipper, färgar och exprimenterar med deras hår. Jag fixar deras naglar. Jag nopprar deras ögonbryn. Ja man kan säga att jag fixar deras utseende.

Det roliga är att jag inte har någon utbildning överhudvudtaget, men dem litar på mig ändå för dem tycker jag är duktig!
Så det är det här ni kommer få se mera utav i min blogg. Och jag hoppas ni gillar det!

Kram från M.